‘Zappen met mezelf’ Een boek met de hoogte- en dieptepunten uit de showbizzloopbaan van Henny Huisman. meer
‘Help, ik word miljonair’ Een bundeling portretten van winnaars van de Postcode Loterij met tips voor wat te doen als je plotseling rijk wordt.
‘Kansen en kanjers’ Over de achtergronden bij prijsuitreikingen bij de Postcode Loterij.
‘Uit het Dal’ Een bundeling vraaggesprekken met bekende Nederlanders die een grote tegenslag in hun leven te boven kwamen. meer
‘Wat een geluk’ Over hoe je geluk hebben kunt vertalen in gelukkig worden. Meer dan honderd geluksvogels aan het woord over hun stap om mazzel om te zetten in een leuk leven. Inclusief praktische tips om je eigen geluk te vergroten. meer
‘Groeten uit de hemel’ Een boek waarin kinderen van overleden beroemdheden hun verhaal doen. Het zjin herinneringen aan hun leven en hoe het gaat na het overlijden.
‘De tol van de roem’ Een serie portretten van bekende Nederlanders over de achterkant van hun succes. Artiesten als Jan Smit, Wibi Soerjadi, Irene Moors en Tineke Schouten vertellen over de schaduwkant van het applaus en afslankkoningin Sonja Bakker en horecaondernemer Ben van der Valk praten over de prijs van hun bekendheid. Senioren als Ramses Shaffy, Corrie van Gorp, Johnny Hoes, Gert Timmerman en anderen belichten de vergankelijkheid van de roem in het amusement.
‘Late roeping’
Pastoor Jan Berkhout is een van de bekendste priesters van ons land. Zijn betrokkenheid bij de slachtoffers van de brand in Volendam, maakte hem tot het gezicht van pastorale zorg. Ter gelegenheid van zijn veertigjarig priesterjubileum in 2013 schreef Jan Vriend het boek ’Late roeping’ over het leven en de loopbaan van Jan Berkhout. In het boek vertellen Volendammers, tv-makers, kerkgangers, collega’s, familieleden en de hoofdpersoon zelf over de herder op en naast het altaar. In levendige verhalen komt aan bod hoe zijn passie voor mensen hem soms in conflict brengt met de regels van Rome. Met bewondering en humor geven de betrokkenen een kijk op de mens Jan Berkhout die als zoon van een tabakswinkelier voor de kerk koos. Een leven tussen sigarenrook en wierook.
’Alex Sijm Z’n Leven, Z’n Lopen, Z’n Lef’
Van jongs af aan had Alex Sijm een jongensdroom: circusdirecteur worden. Maar hoe doe je dat met dyslexie en loopproblemen als gevolg van een spasme? Zijn droom bood ook nog eens weinig garantie op een winstgevende onderneming. Maar Alex zei altijd: ‘Kan niet bestaat niet.’ En hoewel niet iedereen er vertrouwen in had, hield hij vol en kwam zijn droom uit.
’Wim Sonneveld Van klooster tot het dorp’
Met zijn klassieker ’Het dorp’ vangt Wim Sonneveld nostalgie in woorden. Het liedje maakt het verlangen naar vroeger zó herkenbaar dat het intussen deel uitmaakt van de identiteit van ons land. Dit boek volgt het spoor naar de bron van ‘Het dorp’. De lezer lift mee met Wim Sonneveld langs Franse kloosters, waar hij verknocht raakte aan Frankrijk. Juist daar ontstond de melodie van zijn bekendste liedje. Precies 75 jaar nadat Wim Sonneveld werd gedoopt in de abdij van Solesmes, gaat auteur Jan Vriend terug naar dat Franse klooster. Daar vindt hij de naam van Wim Sonneveld in het doopregister. Stap voor stap neemt hij de lezer daarna mee op het indrukwekkende levenspad van Wim Sonneveld. Wandel mee over ‘Tuinpad van mijn vader’ (ja, dat bestaat écht), loop over de Wim Sonneveldbrug, neem een kijkje bij andere verbazingwekkende Sonneveld-herinneringsplekken en geniet van eigentijds theatertalent in de Wim Sonneveld-zaal. André van Duin, Joop van den Ende, Karin Bloemen, Albert Verlinde en anderen vertellen over de erfenis van Wim Sonneveld voor het amusement van nu.
Wat is het geheim van zestig jaar succes in de schijnwerpers? Steeds een andere kant van jezelf tonen. Eerst laat André van Duin Nederland lachen als radioman Dik Voormekaar, als theaterkomiek en als tv-held Maneer Wijdbeens. Later ontroert hij zijn publiek als serieuze acteur en met zijn indrukwekkende 4 mei-toespraak. Als kroon op zijn carrière volgt dan ook nog succes als presentator van publiekstrekkers als ’Heel Holland Bakt’.
Voor het boek ’Alles over André’ vertelde hij me over zijn ongeëvenaarde showbizzloopbaan én over zijn leven buiten de camera’s. Over zijn jeugd, zijn drijfveren en het verlies van de liefde van zijn leven. Juist die openheid over verdriet en liefde brengt hem dicht bij zijn publiek. En het publiek bij hem. Want André van Duin brengt generaties en bevolkingsgroepen bij elkaar, als baken van verbinding.
Het boek verscheen het voorjaar van 2024, in de aanloop naar het jubileum van André.